19:00

Kvarnby IK

Referat: AIF Barrikaden - Kvarnby IK

Startelva: Mohamed – Aman, Henke, Matte, Viktor T – Maksym, Alex, Mathias E, Markus – Anton och Oskar

Avbytare var Bashar som spelade sista 40 minutern, först som höger yttermittfältare för att efter 5-10 min gå in som innermittfältare, Kevin som spelade sista 35 som höger yttermittfältare, Ghafur som spelade sista knappa 10 som vänster yttermittfältare och Abbe och Yousef som inte spelade alls.

Första halvlek blev relativt händelselös sett till målchanser. Vi gjorde det enda målet när Oskar slog in bollen efter ett jättefint förarbete av Mathias där han på typiskt Mathiasvis lyckades tråckla sig förbi 2 personer samtidigt och bryta sig fram trots att han drogs ner men liksom kom upp igen och halvliggande från kortlinjen fick till inlägget. Linjemannen vinkade för att uppmärksamma huvuddomaren på den frispark han tyckte skulle bli följden av nerdragningen men som tur var gav domaren fördel och lät spelet fortsätta.

Andra halvlek blev däremot en enda radda av målchanser. Till en början varje gång med mål som följd medan det efter de inledande 11 minuterna med två mål vardera inte blev ett enda vilket var närmast ofattbart.

Målorgien i början av halvleken inleddes med att Oskar fick en passning i djupet av Anton, verkade vara på väg förbi målvakten men tvingades (?) till en liten extra runda förbi några motståndare i sidled och såg ut att komma ur vinkel men lyckades ändå lägga in bollen väldigt välplacerat i bortre hörnet. Sedan reducerade Kvarnby till 1-2 på ett vackert mål. Ett fint högerinlägg möttes av ett lika vackert och distinkt avslut nära krysset. Sedan var det dags för en bjudning av dem när en försvarare med en hög nick i riktning mot eget mål gick över egen målvakt, som befann sig långt ut vid tillfället, och landade i insidan av stolpen innan Oskar dök upp och kunde raka in den i det tomma målet. Hat Trick för Oskar alltså som därmed passerade Anton i vår interna skytteliga och avancerade upp till 7:e plats i hela seriens skytteliga. Lyckan över en tvåmålsledning blev dock än en gång väldigt kortvarig när vi också bjöd på ett mål genom en väldig passivitet.

Efter detta satte Kvarnby en otrolig press på oss vilket underlättades av att vi hamnade/lade oss väldigt djupt och samtidigt centrerat så att de kom till massor av inlägg där bollen studsade lite hit och dit precis framför målet, sådana situationer som förr eller senare brukar leda till att ett mål droppar in men varken denna typ av situationer eller en ensam spelare löpande mot mål som inte lyckades få bollen förbi Mohamed eller en lobb över Mohamed från deras stormålskytt Erik Odén som gick strax över målet ledde alltså till något kvitteringsmål. Under en period på 15-20 min var det inte många gånger vi var på deras planhalva så många sekunder i taget. Nämnas bör att Mohamed var strålande i målet nu när spelet fick precis den karaktär som passar honom bäst med mycket närskott och tilltrasslade situationer där han får stor glädje av både sin reaktionssnabbhet och sin oräddhet. Blev ju under en period som inomhusspel vilket ju verkligen är Mohameds likör.

Samtidigt ledde förstås deras kraftiga offensiv till att vi kunde utnyttja dessa våra sekunder maximalt när vi fick våra kontringsmöjligheter och två kontringar blev också väldigt farliga. Dessa kom nästan precis efter varann. Först var det en boll från höger som kunde gått direkt i mål men där målvakten, eller kanske snarare en utespelare, målvakten var nog ur spel (eller?,) lämnade en retur där Bashar kom aningen för sent för att hinna få in bollen innan ett par spelare dök upp på mållinjen. Därefter rundade Anton målvakten efter ett långt ”framlägg” men fick se sitt avslut räddas på mållinjen, hade han fått upp bollen bara någon decimeter eller två över marken hade det blivit betydligt svårare för deras back att rädda.

Som så ofta när man haft ett spelövertag utan att det resulterat i något mål resignerade Kvarnbyspelarna lite på slutet, offensiven klingade successivt av och den väldigt goda moral de länge visade upp började allt mer krackelera. En del spelavbrott gjorde nog också sitt till för att de skulle komma ur rytmen. Dock hann de med en sista farlig chans när de hade en boll som låg mer eller mindre fri på mållinjen för några tiondelar innan Mohamed fick tag i den. Efter närmare 5 övertidsminuter (motiverade sådana efter bl.a. ett långt avbrott när Mohamed för andra gången träffades i huvudet, och domaren till synes kollade om han var förmögen att fortsätta och efter matchen uppmanade oss att kolla upp hur det var med Mohamed i morgon (d.v.s. idag)) kunde vi andas ut och konstatera att vi slagit serietrean som bara förlorat en match tidigare under säsongen.

Vi avancerade därmed hela tre steg i tabellen upp till en åttondeplats, en placering som dock kommer att förvandlas till en niondeplats idag eftersom Limhamns FF möter Tygelsjö och någotdera laget oavsett resultatet går förbi oss i tabellen.

Statistik: Hörnor 2-5 Avslut på mål: 5-12 Avslut utanför: 5-8